Декларація з лікарем за НСЗУ — це документ, який підписується пацієнтом і терапевтом. Декларація регламентує перелік послуг, які отримує пацієнт на безоплатній основі. Вартість пакета медичних послуг за НСЗУ компенсується державою, яка перераховує кошти на користь медичного закладу, що обслуговує пацієнта.

Для того, щоб безплатно підписати декларацію з лікарем в Одесі, достатньо завітати до медичного центру «ОН Клінік Одеса», який уклав договір з НСЗУ. Записатися на прийом до терапевта можна через офіційний сайт медичного центру у цілодобовому режимі.

Для чого потрібна декларація з терапевтом?

Декларація з лікарем — це документальне підтвердження наміру пацієнта обслуговуватися у визначеного терапевта. Підписувати декларацію з лікарем потрібно для отримання консультацій (на прийомі та у телефонному режимі), проходження досліджень та лікувальних курсів при виявленні гострих або хронічних захворювань, отруєнь, травм і патологічних станів, а також для здійснення профілактики хвороб. Відмінність медичного обслуговування за декларацією з приватним лікарем від амбулаторного прийому на загальних підставах полягає у відсутності оплати за надані послуги.

Що дає декларація з терапевтом «ОН Клінік»?

Декларація з лікарем дає можливість отримати доступ до медичних послуг, які без оформленого договору надаються виключно на платній основі. Послуги, які можна отримати після підписання декларації з лікарем «ОН Клінік Одеса», включають амбулаторний прийом, консультації, діагностику, проведення профілактичних або лікувальних заходів без ліміту кількості звернень протягом будь-якого проміжку часу.

Обстеження (наприклад, електрокардіографія, електроенцефалографія, спірометрія, офтальмоскопія, вимірювання гостроти зору) проводяться лікарем в межах прийому без окремого самостійного запису через реєстратуру або контакт-центр. Лабораторні аналізи за декларацією з лікарем за НСЗУ:

  • загальний аналіз сечі (визначення кольору, прозорості, відносної щільності, кислотності (pH), вмісту лейкоцитів, еритроцитів, глюкози, ацетону (кетонових тіл), білку, солей, циліндрів, епітеліальних клітин, бактерій);
  • загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою (визначення концентрації лімфоцитів, моноцитів, еритроцитів, тромбоцитів, лейкоцитів, паличкоядерних нейтрофілів, сегментоядерних нейтрофілів, базофілів, еозинофілів, гематокриту, гемоглобіну);
  • загальний холестерин;
  • вимірювання вмісту глюкози в цільній крові;
  • дослідження на антиген SARS-CoV-2;
  • експрес-тести на вагітність, ВІЛ, тропонін, вірусні гепатити B і C.

Лабораторні дослідження, що входять до декларації з лікарем, виконуються виключно за направленням терапевта (навіть за наявності підписаної декларації видача направлення є обов’язковою умовою запису на аналізи). Окрім цього, після підписання договору з терапевтом може проводитися вакцинація згідно з календарем щеплень. Відповідно до декларації з лікарем, препарати для вакцинації є платними, а послуга профілактичного щеплення надається безплатно.

За потреби терапевт оформляє документи, що підтверджують тимчасову непрацездатність пацієнта за станом здоров’я. До списку безоплатних послуг за НСЗУ, які надаються сімейним лікарем, належить спостереження неускладненої вагітності. Також лікар може спостерігати за дитиною відповідно до вікових особливостей та потреб.

Як укласти декларацію з терапевтом «ОН Клінік»?

Оформлення декларації з лікарем приватної клініки зазвичай займає не більше 20 хвилин. Обов’язковою умовою підписання декларації є особиста присутність пацієнта. Як укласти декларацію з лікарем-терапевтом:

  • запис на прийом;
  • візит у медичний центр у призначений день та час з документами для підписання декларації з лікарем (паспортом, ІПН) і мобільним телефоном;
  • надання лікарю інформації для внесення до загальнодержавної бази даних (з підтвердженням за допомогою коду з SMS-повідомлення);
  • перевірка даних;
  • друк документа у двох примірниках;
  • підписання обох екземплярів декларації (один екземпляр зберігається в медичному центрі, інший — віддається пацієнту).

Укласти декларацію НСЗУ із терапевтом в Одесі можна з 18 років у одному з двох медичних центрів, розташованих за адресами: вул. Мала Арнаутська, 56 (центр) і вул. Корольова, 33Б (Таїрова). Для укладання декларації з лікарем на дітей віком до 14 років додатково потрібне свідоцтво про народження та присутність одного з батьків або опікунів. Термін дії декларації з лікарем є необмеженим. Періодично переукладати декларацію з лікарем не потрібно.

Обслуговування пацієнтів за договором з НСЗУ в Одесі

Якщо у пацієнта, який уклав декларацію з терапевтом, виникає потреба в отриманні консультації лікаря, він може записатися на прийом за телефоном або через сайт медичного центру «ОН Клінік Одеса». Після огляду та аналізу скарг терапевт призначає необхідні аналізи і обстеження, а за їх результатами — курс лікування (якщо під час діагностики було виявлено ознаки захворювань).

За погодженням з лікарем подальші консультації, спрямовані на контроль динаміки стану пацієнта під час лікування, можуть надаватися у медичному центрі, віддалено (онлайн) або у телефонному режимі. У пацієнтів немає обмежень стосовно вибору терапевта, але, згідно з чинним законодавством, можливість укласти декларацію одразу з кількома лікарями не передбачається. За потреби можна підписати договір з іншим терапевтом. При цьому розривати декларацію з попереднім лікарем не потрібно (в інформаційній системі реалізовано алгоритм автоматичної ануляції попередньої декларації).

Якщо пацієнт не уклав декларацію з лікарем, він має можливість обслуговуватися у медичному центрі «ОН Клінік Одеса» на загальних підставах. Достатньо записатися на прийом у зручний час за телефоном або шляхом заповнення форми на сайті.

Записатися на прийом можна в будь-який час по телефону або на сайті

Телефон: 0-800-30-17-30

Сайт: onclinic.ua/odessa